La importància dels Certificats de Professionalitat

Tens experiència laboral en un sector específic, però no la tens acreditada oficialment? Existeix una certificació oficial per a aquesta situació: els certificats de professionalitat. La Carmen Rincón, directora de formació del centre Penta Learning, ens explica què són i com obtenir-los.

Els Certificats de Professionalitat són una acreditació de les competències professionals en l’àmbit Nacional que regula el SEPE (Servei Públic d’Ocupació Estatal). Aquest certificat ens dóna a escala europea reconeixement de la nostra àrea de treball a la que ens dediquem.
Es pot aconseguir l’acreditació de dues maneres diferents: per mòduls o per certificat complet.
A continuació Carmen Rincón, directora de formació de l’escola Penta Learning, ens parlarà de la importància de certificar l’experiència i ens resoldrà els dubtes que tinguem.

certificat professionalitat granollers
Carmen Rincón, directora de formació de l’escola Penta Learning
Hola Carmen, un plaer contactar amb vostè. Per començar, ens podries dir els principals beneficis de certificar la nostra experiència?

El principal benefici d’acreditar la teva experiència laboral és que realment t’acredita tot el que tu saps en competències laborals, aquest és el principal avantatge. L’acreditació en certificació professional va més enllà, ja que a Espanya i Europa hi ha determinats nivells d’acreditació en els quals les persones poden dir que disposen de l’experiència laboral en diferents nivells (nivell 1, nivell 2 i nivell 3) perquè disposen d’una determinada experiència laboral.

És necessari un temps mínim d’ocupació en el sector corresponent al certificat que es vol cursar?

No, no és necessari. Pots cursar el certificat i després fer l’experiència laboral o bé, si ja tens experiència en el sector laboral, pots convalidar amb una sèrie de competències i acabar de treure’t el certificat.

Un títol com aquest ens pot fer destacar en el mercat per sobre d’altres candidats que no disposin d’ell?

Des del meu punt de vista davant d’una oferta laboral has de tenir una actitud positiva i és important el fet de demostrar la nostra experiència laboral. Avui dia, com que hi ha tanta gent a l’atur, demanen un títol per a una determinada feina. Per això és indispensable disposar d’un títol d’aquestes característiques.

En quina modalitat s’imparteixen aquests cursos?

A Penta Learning els impartim en dues modalitats. Els impartim tant de forma presencial com en e-learning a través de la nostra plataforma web i en tele-formació.

Canvia la modalitat d’aprenentatge depenent de si estàs a l’atur o treballant?

No, però el que passa avui dia és que els cursos per aturats gairebé tots són presencials. En general la modalitat presencial té més riquesa, ja que estàs en contacte directe amb l’expert. En el cas dels aturats la Generalitat creu que és més oportú que es faci en presencial que de forma a distància.

És necessària alguna formació prèvia per cursar el certificat?

Depenent de quin nivell de certificat es vulgui cursar. Els certificats de nivell 1 no requereixen cap tipus d’estudis previs. Per fer un certificat de nivell 2 necessites tenir com a mínim l’ESO o equivalent. I per fer el nivell 3 necessites disposar de batxillerat o un equivalent.

Qualsevol individu ho pot cursar?

Sí, si compleixen els requisits.

penta learning granollers

Com es pot sol·licitar el títol?

El títol se sol·licita de forma oficial a la Generalitat i el signe al Ministeri de Treball.

En què es diferència d’un grau superior, per exemple?

El grau superior consta d’una sèrie de competències que duren al voltant de les 2000 hores de formació; en canvi, un certificat de professionalitat de nivell 3 disposa d’unes competències que moltes vegades són iguals que les de grau superior però no són totes. Un grau superior pot coincidir amb aproximadament 2 o 3 competències iguals que les del certificat de professionalitat. Com ja hem dit abans el grau superior dura al voltant de 2000 hores, en canvi, un certificat de professionalitat duren com a molt 800 hores. Les competències que es treballen a un grau superior són diferents de les que es donen en un certificat de professionalitat.

On es poden cursar?

En totes aquelles entitats que estiguin acreditades per fer-lo. A Catalunya les entitats estan homologades pel SOC només en modalitat presencial. Els certificats de professionalitat de modalitat de tele-formació o e-learning està acreditada pel SEPE.

Tenen algun tipus de subvenció?

Hi ha subvencions per cursar les dues modalitats. Les subvencions normalment les treuen les entitats públiques com la Generalitat, el SEPE, etc. Les administracions públiques anualment llancen uns certificats, alguns de caràcter subvencionat i altres no perquè són privats.

Com ja hem dit abans, a l’escola Penta Learning oferiu aquests cursos. Com és que veu decidir dedicar-vos a aquesta formació?

Creiem fermament en l’acreditació d’experiència professional. Ens anem formant al llarg de la nostra vida i totes aquestes formacions que anem fent no acaben tenint una titulació reconeguda. A Penta Learning creiem que aquesta formació ha d’estar reconeguda d’una forma oficial, per això ens hem acreditat en algunes formacions professionals per poder realitzar aquesta formació.

Per què estudiar-ho a la vostra escola i no en una altra?

Jo personalment, a qualsevol persona que vingui a Penta Learning a preguntar, amic o amics d’amic, jo els hi recomanaria cursar el certificat de professionalitat sigui on sigui. Lògicament, si és de les famílies professionals que tractem a la nostra escola, és a dir, business, informàtica i socials, els recomano que estudiïn amb nosaltres, treballem amb molta il·lusió i de valent per donar la millor formació en aquests cursos. Pots visitar la nostra web www.pentalearning.com o demanar més informació al 93 159 99 54.

Quina altra formació oferiu a Penta Learning?

La nostra formació és on-line o presencial, i oferim cursos d’informàtica, negocis, hostaleria, riscos laborals i idiomes. També tenim la nostra línia de màsters especialitzats ens business, com són gestió d’empreses, ADE, direcció de recursos humans i màrqueting. A Penta Learning volem que els nostres alumnes aprenguin de manera fàcil i dinàmica, ja sigui on-line o presencial.

Si vols llegir més informació sobre Penta Learning, i conèixer tots els cursos i formació que t’ofereixen, fer clic aquí.

penta learning granollers

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *