Classes de ball a Granollers. Ballar és bo, a totes les edats!

Als nens, des de molt petits, els encanta ballar. Escolten música i es posen a dansar a l’instant. I aquesta és una activitat que hem de fomentar perquè és molt beneficiosa per a ells, tant des del punt de vista físic com psíquic.

Per començar, i molt important, ballar contribueix a millorar l’autoestima de l’infant, a enfortir la confiança en si mateix. Alhora,  es relaciona amb els altres nens. El ball és una activitat física que afavoreix l’exercici cardiovascular, a més d’enfortir els músculs i millorar l’elasticitat i el sentit de l’equilibri.

El ball afavoreix la coordinació, la memòria i la concentració.

Els moviments repetitius i la intenció de fer passos coordinats seguint una melodia és un gran estímul per al desenvolupament psicomotor de l’infant. La dansa li permet també tenir un major coneixement del seu propi esquema corporal. I és clar, contribueix a adquirir sentit del ritme i oïda musical.

Però ballar no és una activitat aconsellable només per als més petits!

 

L’OMS recomana realitzar entre 2.5 i 5 hores d’activitats físiques moderades a la setmana, i  una forma per aconseguir una rutina saludable i complir amb aquesta recomanació és ballar.

Aquells beneficis que llegíem que eren bons pels més petits, també es poden aplicar en la persona adulta: foment de la integració social, creació de noves amistats, enfortiment de músculs, treball de la memòria… A més d’altres aspectes com són la prevenció de malalties neurodegeneratives com el Parkinson, gràcies al treball de l’equilibri i la coordinació.

Així que, a part d’apuntar als més petits de casa a dansa, també els grans tenim el deure de sortir a ballar, per la nostra salut!

Més classes de ball per a totes les edats aquí!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *