Desmuntant mites de la meditació

En aquest article ens agradaria trencar alguns dels mites més comuns sobre la meditació.

Algunes d’aquelles frases que tots hem pensat o escoltat sobre la meditació, i fins que no l’hem provat no hem après que allò, de real, no en tenia res!

Mite NÚMERO 1: La meditació és deixar la ment en blanc.

Res més allunyat de la realitat. De fet, quan una es posa a meditar per primera vegada li passa més aviat tot el contrari. S’adona que la ment no para de funcionar.

Mite NÚMERO 2: Per meditar haig de cantar mantres en un idioma que no entenc.

Si no vols fer servir mantres, que no són més que un instrument per ajudar-te a alliberar la ment, pots utilitzar altres recursos. Hi ha meditacions guiades, comptar respiracions… i moltes altres tècniques que t‘ajudaran a meditar.

Mite NÚMERO 3: S’ha de meditar una hora cada dia.

No és necessari, i menys si acabes de començar. Et seria gairebé impossible! Petites dosis de meditació en el teu dia a dia són suficients per viure amb més consciència.

Mite NÚMERO 4: M’haig de plegar de cames en posició de flor de loto.

No cal seure en aquesta posició, tot i que amb el temps descobriràs les seves virtuts. Ho pots fer des del sofà si vols, però evita estirar-te, ja que molt possiblement et quedaràs adormit/ida.

Mite NÚMERO 5: Meditar em fa posar nerviosa.

És normal. Al principi la ment no està còmode amb la meditació. Per això tècniques de respiració o fer exercici o ioga abans de meditar et pot ajudar a calmar la ment.

Vols començar a meditar? Envia un WhatsApp al 663 01 99 14 i buscarem la manera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *