LA MONGIA, CENTRE DE FORMACIÓ DE CARDEDEU

La Núria ens posa al dia de l’oferta formativa que podem trobar a La Mongia i ens descobreix la nova línia de cursos per a persones treballadores.

la mongia

Núria, pels que no coneixem La Mongia, què hi podem trobar?

La Mongia és un centre de formació amb diferents aules teòriques, una aula d’informàtica i una aula-taller per a la formació en lampisteria i electricitat. Els diferents serveis que s’ofereixen pertanyen a les regidories d’Educació, amb l’Escola d’adults; i Formació i Ocupació, des d’on oferim formació professionalitzadora i acompanyament a la recerca de feina.

Quina formació oferiu a La Mongia?

L’escola d’adults, molt coneguda a Cardedeu com el Graó, ofereix preparació a les proves d’accés a cicles; cursos d’anglès A1 i A2; informàtica inicial i COMPETIC; i alfabetització.
Des de formació i ocupació, oferim cursos per a joves, per ajudar-los a trobar feina o bé seguir estudiant. El PFI-PTT ofereix els perfils d’”Auxiliar en muntatge d’instal·lacions elèctriques, d’aigua i gas” i “Auxiliar d’activitats d’oficina i en serveis administratius generals”; i el programa Fein@jove, adreçat a joves de 18 a 30 anys amb dificultats d’inserció laboral o acadèmica.

Per a adults, tenim els cursos per a persones en situació d’atur, totalment subvencionats pel SOC o la Diputació. Actualment s’estan oferint el certificat de professionalitat d’Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials, el curs d’iniciació a la restauració (cambrer i auxiliar de cuina) i curs d’activitats auxiliars de magatzem. Ara comencem també nous cursos adreçats a persones que estan treballant i que volen millorar les competències bàsiques o tècniques. Són píndoles de curta durada com comptabilitat, intel·ligència emocional, lideratge d’equips, entre d’altres.

curs joves cardedeu

Quin és el curs que té més demanada?

El curs d’”Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials”. Fa molts anys que estem treballant en la formació professionalitzadora en l’atenció a les persones i ens hem convertit en un referent de la comarca. En finalitzar la formació les persones realitzen unes pràctiques a les empreses del sector. Actualment estem en un percentatge d’inserció superior al 85%, l’alumnat està ben format i són moltes les empreses que els agafen per suplir baixes o necessitats de personal. Amb el nou conveni de 2011, tothom ha de tenir l’acreditació per treballar en residències, i aquesta és la formació que nosaltres oferim.

curs sociosanitari cardedeu
Com ho feu per oferir un curs: vosaltres trieu la temàtica, o són els i les usuàries que proposen?

Des de La Mongia fem l’anàlisi de les necessitats de l’empresariat de la zona i mirem de casar-les amb les necessitats de trobar feina de les persones usuàries del centre. D’aquesta manera configurem l’oferta formativa.

cursos de cuina la mongia

Són formacions que inclouen pràctiques?

Sí, i creiem que és clau perquè es posa en contacte a un candidat i a una empresa i tenen l’oportunitat de demostrar la seva valia. És la carta de presentació dels nostres alumnes, que en lloc d’enviar un CV, com tants d’altres reben les empreses, poden mostrar de manera pràctica les seves habilitats i coneixements.

Entenc que estan encarades principalment a ajudar a trobar feina?

Nosaltres ens plantegem la formació com un procés continu que es fa al llarg de la vida. Algunes formacions estan encarades a assolir competències tècniques pròpies d’un lloc de treball. D’altres, especialment les adreçades a joves, pretenen orientar-los cap a la necessitat de continuar la formació, a poder ser cap a la formació reglada. Sigui com sigui a totes les formacions es fan uns mòduls per a l’assoliment d’unes competències bàsiques per a la recerca de feina, així com una orientació i acompanyament a la recerca de feina.

cardedeu formació subvencionada joves
Com valores el treball amb els joves? Són projectes que funcionen bé?

Sí, molt bé i estem molt contents. La idea d’aquests programes és la d’acompanyar-los, amb un tutor que els motivi i cregui amb ells. Molts d’ells després de passar per La Mongia tornen a estudiar i es veuen segurs d’ells mateixos. I això és el que perseguim nosaltres.

Fa molts anys que La Mongia ofereix formació?

Més d’una vintena d’anys, diria. I en aquest temps podem dir que s’ha convertit en referent en temes formatius i d’atenció en la recerca de feina.

Què fa diferent La Mongia d’altres centres com el vostre?

Tots els professionals que hi treballen ofereixen un tracte molt proper. A La Mongia tots els usuaris tenen nom i cognom, coneixem la seva trajectòria. I per ells és molt còmode, ja que ràpidament els podem orientar i acompanyar en la seva cerca.

Un alumne que ha fet un curs amb vosaltres, acostuma a repetir un segon curs?

Cada usuari fa recorreguts diferents, però són moltes les persones que després d’haver viscut una bona experiència de formació a La Mongia, passat un temps han tornat a buscar-nos per una nova orientació, o per fer algun altre curs de formació o per trobar suport en la recerca de feina.

 

cardedeu formació subvencionada joves

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *